Dit is letterlijk brood dat iedereen kan eten. Het zit vol met noten, zaden, pitten en vezels. Heerlijk veerkrachtig door de psylliumvezels, licht knapperig door de walnoten en stevig door het lijnzaad en de zonnebloempitten. Een perfect broodje zonder gluten, zonder gist, zonder ei of lactose. Mét groente. Wat wil je nog meer?
Variëren?
- Vervang de zonnebloempasta voor tahin of een andere notenpasta.
- Voeg ook eens een teentje knoflook en een theelepel Provençaalse kruiden toe voor een karakteristieke smaak.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de walnoten grof en doe ze in een grote mengkom.
- Snijd de courgette in stukken en maal deze in een keukenmachine helemaal tot moes. Doe dit bij de walnoten in de mengkom.
- Voeg het lijnzaad, de havermeel, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de zonnebloempasta toe.
- Meng de psylliumvezels met 50 ml water in een apart kommetje en roer dit door het deeg.
- Voeg evt. geleidelijk nog wat water toe als het deeg te droog is. Zorg wel dat het niet te plakkerig wordt.
- Neem de deegbol in handen en vorm met je handen een langwerpig brood.
- Plaats het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Wat heb je nodig?
8 plakken
100 g walnoten
1 courgette
100 g gebroken lijnzaad
100 g glutenvrij havermeel
8 gram bakpoeder
¼ tl zout
100 g zonnebloempasta
15 g psyllium + 50 ml water
Afhalen bij Van Wonderen