Recept van de maand: freakshake met curcuma latte!

freakshake met curcuma latte

Het nieuwe recept van de maand is een absolute aandachtstrekker. Een fotogenieke, over the top shake: de freakshake. Ken jij ‘m al? Een trend in de grote steden en op social media. Wij maakten een echte TerraSana-shake, die (de toppings niet meegerekend) tóch best gezond is.

Kurkuma-fruitsmoothie

De shake zelf bestaat uit fruit, kokosmelk en curcuma latte. Klinkt goed, toch? Als je er echt een feestje van wilt maken, maak je natuurlijk je eigen vegan karamelsaus en top je de shake af met choco-treats, wafels en één van de nieuwe snackmixen.

Kokosmelk opkloppen = vegan room

Als je onze blikjes kokosmelk in de koelkast bewaart, ontstaat een dikke laag aan de bovenkant. Deze laag kun je opkloppen met een mixer. Zo krijg je heerlijke vegan ‘room’. Het duurt zo’n 3-5 minuten. Let op: meestal is een nacht in de koelkast genoeg, maar hoe snel het vet zich scheidt van het vocht is afhankelijk van wanneer de kokosmelk geproduceerd is. Dus hoe lang de kokosmelk al in het blikje zit. Iets ‘jongere’ kokosmelk heeft soms wat meer tijd nodig. Je kunt heel gemakkelijk checken of het hard geworden is door het blikje een paar keer om te draaien. Je voelt dan vanzelf of de kokosmelk nog vloeibaar is.

Probeer het eens uit. Deze freakshake is voor iedereen die eens goed uit wil pakken of zichzelf (en anderen) eens goed wil verwennen met lekker eten!

Bereiding

  1. Snijd de banaan en mango in stukjes en leg deze een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Schenk ca. 125 ml van het vloeibare gedeelte van de kokosmelk in een steelpannetje en meng dit met de kokosbloesemsuiker. Laat dit in ca. 15 min op middelhoog vuur indikken tot een dikke karamelsaus.
  3. Maal het zakje gojiberrymix in de blender bijna fijn. Zet apart.
  4. Doe de banaan, mango, curcuma latte en de rest van de kokosmelk in de blender en maal helemaal glad.
  5. Haal je glas uit de vriezer. Doop de bovenkant in de karamelsaus en vervolgens in de verkruimelde gojiberrymix. Laat wat extra karamelsaus langs de randen glijden.
  6. Doe de shake in het glas.
  7. Versier je shake met de chocotreats, reepjes hazelnootwafel en de rest van de gojiberrymix.

Tip! Zelf kokosroom maken als topping? Zet het blikje kokosmelk dan minimaal een nacht in de koelkast, totdat het vet zich van het vocht heeft gescheiden. Klop het harde gedeelte op met een mixer en gebruik het vloeibare gedeelte voor de karamel en de shake.

Wat heb je nodig?

1 banaan


1/2 mango


1 blikje (200 ml) kokosmelk


1 el kokosbloesemsuiker


1 el curcuma vanilla latte

 

Voor de garnering:

ginger pleasure chocotreats


coconut paradise chocotreats


1 hazelnootwafel


1 zakje (45 g) gojiberrymix

 

Bestel alle ingrediënten >

Afhalen bij Van Wonderen

Plaats een reactie

Verberg reacties.
FollowFb.Ins.
...

Deze website werkt in moderne browsers zoals Google Chrome en Mozilla Firefox.

Please upgrade today!