Bloemkool spruitjes curry

Bereiding

Harde onderkant van de spruitjes en de buitenste blaadjes verwijderen. Afhankelijk van de grootte halveren of kwarteren. De bloemkool in roosjes snijden. Vervolgens uien en knoflook fruiten in olie en een snufje chili toevoegen. Na een paar minuten de groenten + rest van de ingrediënten (met uitzondering van de Shiitakes en sinaasappel(rasp) toevoegen. Met het deksel op de pan laten sudderen tot de bloemkool en spruitjes beetgaar zijn. Maak de Shiitakes schoon met keukenpapier, verwijder eventueel de harde stelen (lekker om er een soepje van te maken) en snijd ze in grove stukken. Laat ze 3-4 minuten mee sudderen. Gebruik je gedroogde Shiitakes? laat ze dan een kwartier wellen in warm water, laat ze goed uitlekken en voeg ze in de laatste minuten toe aan je curry. Voeg in de laatste minuut ook het uitgeperste sinaasappelsap+ vruchtvlees+ rasp toe. Bind eventueel nog een klein beetje met boekweitmeel, arrowroot, kuzu.

Serveren met naakte haver, boekweit noodles, bruine rijst noodles, zilvervliesrijst of volkoren quinoa. Serveer er per persoon een gepocheerd eitje of een hand geroosterde cashewnoten bij. En natuurlijk wat verse groene kruiden naar keuze.

Wat heb je nodig?

ca. 12 balletjes

 

500 Gr spruiten


500 Gr bloemkool


2 uien


2 knoflook


Beetje olijfolie, ghee, roomboter of kokosolie


Snufje chili


1,5 bouillon blokje


150 Gr Santen (of 400 ml kokosmelk)


350-400 ml water (tenzij je kokosmelk gebruikt)


20-25 Gr kipkruiden a la Rineke


100-150 gram Shiitakes (anders Oesterzwammen)


Beetje peper


Schil en rasp van 1 biologische sinaasappel (anders rasp van 1 citroen)

 

Benodigdheden

huishoudfolie

 

Bestel alle ingrediënten >

Afhalen bij Van Wonderen

Plaats een reactie

Dit bericht heeft nog geen reacties. Plaats jij de eerste reactie?

Verberg reacties.
FollowFb.Ins.
...

Deze website werkt in moderne browsers zoals Google Chrome en Mozilla Firefox.

Please upgrade today!