Bereiding
Harde onderkant van de spruitjes en de buitenste blaadjes verwijderen. Afhankelijk van de grootte halveren of kwarteren. De bloemkool in roosjes snijden. Vervolgens uien en knoflook fruiten in olie en een snufje chili toevoegen. Na een paar minuten de groenten + rest van de ingrediënten (met uitzondering van de Shiitakes en sinaasappel(rasp) toevoegen. Met het deksel op de pan laten sudderen tot de bloemkool en spruitjes beetgaar zijn. Maak de Shiitakes schoon met keukenpapier, verwijder eventueel de harde stelen (lekker om er een soepje van te maken) en snijd ze in grove stukken. Laat ze 3-4 minuten mee sudderen. Gebruik je gedroogde Shiitakes? laat ze dan een kwartier wellen in warm water, laat ze goed uitlekken en voeg ze in de laatste minuten toe aan je curry. Voeg in de laatste minuut ook het uitgeperste sinaasappelsap+ vruchtvlees+ rasp toe. Bind eventueel nog een klein beetje met boekweitmeel, arrowroot, kuzu.
Serveren met naakte haver, boekweit noodles, bruine rijst noodles, zilvervliesrijst of volkoren quinoa. Serveer er per persoon een gepocheerd eitje of een hand geroosterde cashewnoten bij. En natuurlijk wat verse groene kruiden naar keuze.
Wat heb je nodig?
ca. 12 balletjes
500 Gr spruiten
500 Gr bloemkool
2 uien
2 knoflook
Beetje olijfolie, ghee, roomboter of kokosolie
Snufje chili
1,5 bouillon blokje
150 Gr Santen (of 400 ml kokosmelk)
350-400 ml water (tenzij je kokosmelk gebruikt)
20-25 Gr kipkruiden a la Rineke
100-150 gram Shiitakes (anders Oesterzwammen)
Beetje peper
Schil en rasp van 1 biologische sinaasappel (anders rasp van 1 citroen)
Benodigdheden
huishoudfolie
Afhalen bij Van Wonderen